Friläggning med urklippsbanor

Bilder som innehåller objekt med tydliga konturer friläggs generellt sett med urklippsbanor i Photoshop. Prissättningen styrs av komplexiteten av objektet, nedan följer en guide för att identifiera de olika kategorierna. Observera att alla banor är hand-gjorda där banan läggs 1 px ovanför objektet för att säkerställa en perfekt friläggning. Banan sparas även i filen, endast möjligt med png, psd eller tif fil-format.

Enkla bilder

Enkla bilder

Har raka linjer och mjuka kurvor.

Exempel: Glasföremål, elektronik, kläder med mindre veck, enklare möbler och leksaker.

9kr/bild

Medium bilder

Medium bilder

Har oregelbundna linjer och några kantiga eller oregelbundna kurvor.

Exempel: Enkla smycken, sågblad, växter och blommor.

19kr/bild

Komplexa bilder

Komplexa bilder

Har många oregelbundna linjer, kurvor eller många hål.

Exempel: Cyklar, smycken med kedjor, nät, stängsel.

49kr/bildAvancerad Maskning - Friläggning med Alpha Mask

Avancerad Maskning

För friläggningar av porträtt samt objekt med diffusa konturer, hår, päls eller ludd används Alpha mask i Photoshop. Som oftast kombineras maskning och urklippsbanor för att frilägga bilder.

Ett fåtal objekt eller personer: 29kr/bild

Flertal objekt eller grupp av personer: 49kr/bildMultipla urklippsbanor

Multipla Urklippsbanor

Objekt som innehåller olika delar kan isoleras i separata urklippsbanor och därefter justeras efter behov. Exempel på när detta behövs är vid färgändring av textilier eller annat material.

49kr/bildFärgändring

Färgändring

För att få ett enhetligt uttryck i bilden eller förstärka färgåtergivningen kan vitbalans, färgnivåer, kontrast, ljus, nyans eller färgmättnad justeras efter behov.

9kr/bildRetuschering

Retuschering

Genom att redigera bilden kan oönskade detaljer som t.ex. damm, repor, smuts eller hela objekt tas bort. Exempel på vanliga åtgärder är att jämna ut veck på kläder eller ändra färgen på textilier.

Behöver ni mer komplexa/avancerade varianter av retuschering ber vi er att kontakta oss för en offert.

49kr/bildOsynlig person

Osynlig person

Tjänsten en ger illusionen av att en osynlig mannekäng bär upp kläder så att man kan se både framsidan och insidan av textilierna. Bilden skapas genom att kombinera två bilder: en bild med plagget på en docka/person och en bild med plagget utan docka/person där man ser insidan av nack-partiet tydligt.

29kr/monteringBildspegling

Bildspegling

Den här effekten reflekterar delar av objektet och skapar en illusion av att den ligger mot en blank yta. Effekten används för att ge bilden ett extra djup.

9kr/bildNaturlig skugga

Naturlig skugga

För att erhålla en mer realistisk presentation av objektet efter friläggning, appliceras en skuggeffekt som retuscheras in på bilden.

9kr/bildBeskärning, Storleksjustering, Rotation

Beskärning, Storleksjustering, Rotation

Beskärning: bilden beskärs enligt instruktion

Storleksjustering: storleken på bilden justeras enligt instruktion

Rotation: bilden roteras för att t.ex. justera så att objektet ligger vågrätt

4kr/bildRaster till Vektor

Raster till Vektor

För att kunna skala upp och ner grafik utan att förlora kvalitet i processen behöver den konverteras till vektor. Istället för pixlar (bildpunkter) får bilden matematiska kurvor (vektor) vilket gör den flexibel. Vektorgrafik används framförallt till trycksaker och för att få skarpa och tydliga kanter och konturer på texter, logotyper mm.

199kr/bildDubbel exponering

Dubbel Exponering

Tjänsten används när du behöver kombinera två foton med olika exponeringsnivåer, ex. ett som är taget med fokus på inomhusmiljön och ett på utomhusmiljön.

29kr/bild

Samtliga priser är angivna exkl. moms.